Cobalt HQ's Reception Refresh

With Cobalt’s major energy efficiency upgrade recently completed, it was time for the front-of-house to receive an overdue refresh. Our reception area had been an interim measure for far too long – project work always taking precedence. Additionally, the need to accommodate more staff was what ultimately compelled us to upgrade the front end of our office.

The vision was simple – keep it clean, modern and undeniably Cobalt. After a rapid three week facelift, the space was transformed from simply serviceable to inspiring. Each element was carefully considered to ensure visual harmony, continuity and a seamless transition from old to new. Driven by our team members Mark, Len and Nathan, the biggest change was the relocation of the main reception desk. Visitors are now welcomed at a new angled ‘hello desk’, featuring strip lighting, timber accents and a parcel ledge. Our design for the Zgo monitor arms, can also be seen supporting the ‘hello desk’ monitors.

The ‘hello desk’ now corners off a new hub, housing the admin and marketing team together for boosted efficiency.  The smarter use of the space also enables us to accommodate 2-3 more staff, with better storage and access across the office.

Bold new carpet tiles give a huge visual lift to the front third of the office, and a custom feature wall separates work spaces from reception, providing visual security from the waiting area. Outside the kitchen a large blackboard has been incorporated into a wall, allowing staff (and visitors!) to express themselves in multiple shades of chalk.

Created by Len, the new feature wall is the most striking element of the renovation. Covered in a 3.2m wide custom perforated metal panel, a bold first impression is created as visitors ascend the staircase from our lower level. Behind the metal a dark mirror finish peeks through. Built into the wall is a backlit ‘Cobalt’ sign, in which we have the ability to dictate the colour, brightness and speed of the transitions at the touch of a button. Better yet, above is a cut-out of our logo with an LCD monitor behind.  Through the day this gives us the unique ability to display a countless number of visual references and textures that influence our work.

Updating the reception also offered a great opportunity to shuffle the team around into a new layout, which has ultimately increased productivity within project teams and prompted our staff to collaborate with new people.

We were blown away with the time and effort our team put into the renovation, with a special mention to Mark (for spending a big portion of his own time on the project), Len (for bringing our vision to life) and Nathan (for coming back to help us out).  

More News+ articles